Skip to content

Pride Haarlemmermeer

Haarlemmermeer Haarlemmermeer, Nederland

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn? Dat je geaccepteerd wordt zoals je bent? Thuis, op straat, school, je werk en bij de sportclub? Loop met ons mee in de Haarlemmermeerse Pride Walk!
Iedereen is welkom.

Pride The Hague

Den Haag Den Haag, Nederland

Op 17, 18 en 19 mei 2024 organiseren we Pride The Hague, een langverwachte terugkeer van Pride in Den Haag.

Het doel van Pride The Hague is lhbtiqa+ acceptatie en emancipatie in Den Haag te bevorderen, aandacht te vragen voor de rechten van de queer gemeenschap en diversiteit van queer personen te vieren.

Gesteund door de gemeente Den Haag, en samen met queer organisaties en ondersteunende partners willen we Den Haag laten bruisen van positiviteit en deze vibe laten resoneren door de hele stad, de regio en ver daarbuiten.

Alkmaar Pride

Alkmaar Alkmaar, Nederland

Alkmaar Pride is er om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken.

Ede Pride

Ede Ede, Nederland

Net zoals de eerdere edities zullen verschillende lhbtiq+-belangenorganisaties hun kraampjes opzetten op de infomarkt.
Daarnaast staan er diverse boeiende thema’s op het programma in de seminartent, komt er een podium met spetterende optredens en zullen er verschillende kleinschalige activiteiten, zoals street art en workshops, te vinden zijn op en rondom het plein.
Uiteraard kan deze dag niet worden afgesloten zonder bruisende afterparty: deze vindt plaats bij Astrant aan het Kuiperplein.

Roermond Pride

Roermond Roermond, Nederland

De tweede editie van de Roermond Pride vindt plaats op zaterdag 25 mei 2024.

ZaanPride

Zaanstad Zaanstad, Nederland

Vanaf 31 mei tot en met 8 juni is de 5e ZaanPride, bestaande uit De Zaanse Regenboogweek, met tal van activiteiten in samenwerking met onze partners, en op 8 juni de Zaanse Regenboogparade en afsluitende festiviteiten
Onze missie is dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride is een vrolijk en strijdbaar feest waarin we onze vrijheid, diversiteit en inclusie vieren.
ZaanPride wilt laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt!
JOIN US WITH PRIDE!!

Utrecht Canal Pride

Utrecht Utrecht, Nederland

Sinds 2017 heeft de stichting Utrecht Canal Pride als belangrijkste doel om de zichtbaarheid van LHBTI organisaties, groot én klein te vergroten. Door middel van een botenparade door de Utrechtse grachten willen we LHBTI’ers laten zien dat ze trots mogen zijn op wíe zij zijn en van wie zij houden. Met de parade hopen wij niet alleen de acceptatie, maar juist ook de emancipatie van LHBTI’ers te vergroten. In de afgelopen drie jaar is de Utrecht Pride uitgegroeid tot een van de grootste prides van Nederland met meer dan 100.000 bezoekers! Naast de het hoogtepunt van de pridezaterdag: de parade door de Oudegracht, worden ook diverse andere feesten en activiteiten georganiseerd.

Achterhoek Pride

Winterswijk Winterwsijk, Nederland

De Achterhoek Pride vindt het belangrijk dat iedereen ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomt of religie zichzelf kan zijn in de Achterhoek. Daarom is onze slogan ook ‘Trots IN de Achterhoek’.

Zutphen Pride

Zutphen Zutphen, Nederland

We kunnen eindelijk onthullen dat Zutphen Pride 2024 op 8 juni plaatsvindt! Zet deze dag dus alvast met regenboogkleuren in je agenda.
De tweede editie van Zutphen Pride heeft als thema ‘verbinding’. Meer informatie over het programma volgt op een later moment.

Eindhoven Pride

Eindhoven Eindhoven, Nederland

Zet je in en zet je schrap. Op 8 juni 2024 barst de eerste Eindhoven Pride officieel los.
Met het thema Light up your Pride vullen we de straten. Want als het donker wordt ontsteken wij het licht. Haal je regenboogvlag uit de kast en zeg het voort. Onze veelkleurige belofte is dat iedereen welkom is.

Roze Zaterdag Groningen

Groningen Groningen, Nederland

In 2024 kleurt Groningen een jaar lang tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024. Een viering van wie we zijn en het doorbreken van stigma’s. Maar we gaan verder dan dat. Dit jaar draait om het verbinden van mensen, tussen gisteren, vandaag en morgen, tussen individuen en gemeenschappen en tussen stad en regio.

We stropen onze mouwen op en slaan onze handen ineen, we laten zien waar Groningen voor staat: een regio vol karakter, vastberadenheid en jezelf kunnen zijn. Of je nu anders bent, queer bent, of misschien wel allebei, we gaan samen vieren wat ons uniek maakt. Want juist die diversiteit en vrijheid maken ons zo sterk en bijzonder.

Pride Walk Sittard

Sittard Sittard, Nederland

Op zaterdag 22 juni 2024 vindt de eerste editie van de Pride Walk Sittard plaats.
We trappen om 13.00 uur af met een Pride Walk door de binnenstad van Sittard.
Met deze parade strijden we voor de acceptatie en emancipatie van lhbtiq+ personen, in Nederland en de rest van de wereld.

Pride Maastricht

Maastricht Maastricht, Nederland

We are Pride Maastricht, formed by various activist, feminist & queer organizations in Maastricht. We focus on being as inclusive as possible and honour the roots of Pride, therefore Pride in Maastricht is a still Protest. And as long as LGBTQIA+ people are still being oppressed and marginalised, we should keep Pride a Protest!

Roze Woensdag Nijmegen

Nijmegen Nijmegen, Nederland

Roze Woensdag is een LHBTI event met jaarlijks zo'n 70.000 bezoekers dat plaats vindt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.
Op Roze Woensdag vragen we aandacht voor de LHBT groep, die soms niet zo zichtbaar is. Tijdens Roze Woensdag zorgen we voor die zichtbaarheid! Dit doen we door samen, hetero, homo, transgender of wie dan ook, samen een feest te bouwen. Daarnaast organiseren we ieder jaar bewustwordingsacties tijdens Roze Woensdag. We mogen niet vergeten waarom we deze dag in Nederland mogen en kúnnen vieren. Roze Woensdag, een feest voor iedereen!
Een feest voor iedereen, dat zie je ook terug in het programma. Van schlagermuziek tot lekker beats, van drags tot aandacht voor gayrights over de grens. Met twaalf podia, vijf afterparty’s is er voor elk wat wils. Het feest start om 12.00 uur en loopt door tot diep in de nacht. De NS zet in de Vierdaageweek extra treinen in, dus blijf lekker lang in Nijmegen en party your roze boa off!

Roze Maandag Tilburg

Tilburg Tilburg, Nederland

Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse kermis sinds decennia bekend als Roze Maandag. Iedereen kan en mag zichzelf zijn.

Pride Amsterdam

Amsterdam Amsterdam, Nederland

De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. Samen met de bekendmaking van de zes nieuwe Pride Ambassadeurs vormt dit de start van de voorbereidingen voor Pride Amsterdam 2024. Het thema TOGETHER heeft de deelnemers geïnspireerd tot uiteenlopende concepten en na beoordeling hiervan zijn de 80 boten geselecteerd die dit jaar gaan meevaren. Toegankelijkheid voor iedereen is dit jaar een belangrijk onderwerp. Zo varen onder meer een boot mee voor doven en slechthorenden, mensen met een licht verstandelijke beperking, jongeren en ouderen.

Pride at the Beach

Zandvoort Zandvoort, Nederland

Met Pride at the Beach vieren wij de vooruitgang en vrijheid om ook in Zandvoort te zijn wie je bent en om te houden van wie je wilt. Voor iedereen. Door iedereen. Pride at the Beach is onderdeel van Pride Amsterdam.

Zwolle Pride

Zwolle Zwolle, Nederland

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Zwolle Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in het bijzonder, waar ook ter wereld. Zwolle Pride is een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi!

Pride Deventer

Deventer Deventer, Nederland

De club organiseerde al voorlichting op scholen, feestjes, maandelijkse bijeenkomsten en een maatjesproject voor asielzoekers. Nu zoekt het COC verbinding met andere maatschappelijke organisaties en worden de activiteiten uitgebreid. Onder meer met de pubquiz voor jongeren, een evenement rondom Internationale Vrouwendag en de allereerste Pride van Deventer is in de maak.

,,Die organiseren we samen met het Etty Hillesum Centrum, de bibliotheek en S.V. Queer, een studievereniging van Saxion”, vertelt Zondag. ,,Vorig jaar organiseerde Zutphen voor het eerst de Pride en die gaan dat dit jaar weer doen. Dit jaar is Deventer ook aan de beurt. Ook dat draagt bij aan de zichtbaarheid.”

Dordrecht Pride

Dordrecht Dordrecht, Nederland

Dordrecht Pride is in 2012 opgericht om te voorzien in een behoefte, een behoefte naar lokale roze evenementen. Vrijwel iedere grote stad had inmiddels al een grootstedelijk roze evenement. Dordrecht is in 2012 uitgeroepen tot evenementenstad van dat jaar, maar miste nog een roze festival dat jaarlijks op een groot bezoekersaantal kon rekenen. Samen met het gegeven dat er voor deze doelgroep op dit gebied helemaal niets was in Dordrecht, is er hard gewerkt om een festival te realiseren waar heel de stad trots op kan zijn: Dordrecht Pride.

Pride Leiden

Leiden Leiden, Nederland

De eerste editie van Pride Leiden was een groot succes. Meer dan 25.000 bezoekers kwamen naar onze prachtige binnenstad en lieten zich onderdompelen in een zee van kleur. Zaterdag 7 september 2024 is de tweede editie. Ga ook dan weer los op de muziek van onze DJ’s tijdens de canal pride door de Leidse grachten en bezoek ons muziekevent waar diverse artiesten zullen optreden. Een ervaring die je niet wilt missen!

Geldrops Pride

Geldrop Geldrop, Nederland

Een jaarlijks groot mooi feest in Geldrop Centrum op De Bleek (Weeffabriek) voor iedereen die vooral "pride", oftewel trots, is op zichzelf!

Haarlem Pride

Haarlem Haarlem, Nederland

Het thema van deze Pride is ‘together’. “En we moeten het ook samen doen”, zegt De Raadt. “Helaas wijzen de cijfers uit dat nog niet iedereen zich altijd even veilig en geaccepteerd voelt en er vindt nog altijd discriminatie plaats in onze stad. Dat moet veranderen en laat deze aftrap daar het startsein voor zijn.”

Gorinchem Pride

Gorinchem Gorinchem, Nederland

De Pride is ontstaan uit een strijd voor gelijke rechten en heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd fenomeen. Het viert diversiteit, inclusie en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Voor inwoners van Gorinchem is het belangrijk om de Pride te omarmen, omdat het bijdraagt aan een tolerante en begripvolle samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn zonder angst voor discriminatie of afwijzing.

Purmerend Pride

Purmerend Purmerend, Nederland

Iedereen heeft de vrijheid om te houden van wie je wilt en dat je zichtbaar jezelf kunt zijn. In Purmerend worden diverse activiteiten georganiseerd voor de lhbti+ gemeenschap én om de sociale inclusie in de Purmerendse samenleving te bevorderen. Onder andere Purmerend Pride. Dit doen ze samen met verschillende organisaties uit Purmerend en Beemster.

Walk of Love

Utrecht Utrecht, Nederland

De Utrechtse Walk of Love, een kleurrijke demonstratie, is terug na enkele jaren van afwezigheid. Met een 25 meter lange regenboogvlag zal om 13.30 uur worden gestart vanaf het Klokkenveld in de wijk Ondiep. De organisatoren hebben voor deze startlocatie gekozen vanwege de liefdevolle respons van de buurtbewoners na vervelende reacties op regenboogvlaggen eerder dit jaar.

Organisatoren Utrecht Queer Culture Festival en COC Midden-Nederland willen met de tocht uitstralen dat liefde sterker is dan haat. “Met de Walk of Love vieren we de liefde in al haar diversiteit. Helaas is dat voor veel mensen in onze gemeenschap lang niet altijd de realiteit. We hopen dat iedereen die onze boodschap omarmd met ons meeloopt zaterdag”, aldus Simon Timmerman namens het Utrecht Queer Culture Festival.

Copyright Pride Netwerk Nederland 2024

Back To Top