Skip to content

OVER ONS

Pride Netwerk Nederland is een nieuw centraal orgaan voor de Nederlandse Pride beweging die deze beweging versterkt en het ook makkelijker maakt voor nieuwe initiatieven om zich te ontwikkelen. Pride organisatoren kunnen door dit netwerk gemakkelijk kennis en ervaringen delen. Een netwerk voor de Nederlandse Pride beweging helpt niet alleen grote bestaande Prides, ook beginnende Prides kunnen hierdoor een sterke eerste editie neer kunnen zetten. Zodoende worden problemen in de strijd naar gelijkheid sneller overwonnen en de Nederlandse Pride beweging versterkt. Naast het versterken van de Pride beweging in haar geheel, is er een sterke behoefte onder Pride organisatoren aan kennisuitwisseling over gemarginaliseerde groepen binnen de LHBTQI+ gemeenschap, welke het Pride netwerk faciliteert door het uitwisselen van zogenoemde good practices. 

Het logo van Pride Netwerk Nederland bestaat uit stippen die verbonden zijn door lijnen, beide in de kleuren van de regenboogvlag. De stippen representeren de provinciale hoofdsteden. De lijnen zijn de verbindende factor tussen de stippen, en vormen zo twee grotere cirkels die elkaar overlappen en met elkaar gelinkt zijn. Dit weerspiegelt de onderlinge samenwerking en verbintenis van de Prides binnen het Pride Netwerk Nederland. Alleen samen kunnen we de Pride beweging nog sterker maken.

BIJEENKOMSTEN

Centraal bij het Pride Netwerk Nederland staat het samenbrengen van Pride organisatoren. Zo worden er meermaals per jaar zowel digitale als fysieke bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om elkaar te assisteren bij Pride specifieke uitdagingen, het bespreken van nieuwe ontwikkelingen, maar ook het versterken van het Pride Netwerk in haar geheel. Door middel van deze bijeenkomsten realiseren we sterke en persoonlijke banden onderling, die verdere samenwerkingen stimuleren.

BRONNEN

Om op andere manieren kennisuitwisseling tussen Prides te realiseren heeft het Pride Netwerk Nederland een vraagbaak opgezet. Hier kunnen Pride organisatoren elkaar vragen stellen en kan er direct informatie worden ingewonnen bij elkaar. Daarnaast verzameld het Pride Netwerk Nederland documenten die Pride organisatoren kan helpen om hun evenement te versterken. Tevens kunnen deze bronnen beginnende Pride organisatoren op weg helpen om een mooie eerste editie neer te zetten.

TOEGANKELIJKHEID

De toegankelijkheid van Prides is erg belangrijk, zo ook voor onze website. Daarom maakt Pride Netwerk Nederland gebruik van Userway, zodat de website naar wens aangepast kan worden aan uw behoeften. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het veranderen van contrast, het vergroten van de tekst, of het voorlezen van de teksten. Door middel van het toegankelijkheid-symbool in de rechterbovenhoek krijgt u toegang tot een menu waarin u uw voorkeuren kunt instellen.

BIJDRAGE

Pride Netwerk Nederland is een volledig vrijwillig en onafhankelijk initiatief. Door slim samen te werken met partners proberen wij onze kosten zo laag mogelijk te houden, echter sommige uitgaven zijn onvermijdelijk. Om deze kosten te kunnen dragen zijn wij compleet afhankelijk van donaties. Kunt u een steentje bijdrage? Dan kunnen wij weer investeren in de Nederlandse Pride beweging.

Copyright Pride Netwerk Nederland 2024

Back To Top